De eerste fase is geslaagd. 15 en 16 maart zijn zo’n 1500 vrijwilligers aan de slag gegaan om de verkiezingen te controleren. Waarbij centraal is gezorgd voor een stukje informatie en georganiseerdheid. We zijn ons er heel goed van bewust dat we met zijn allen iets volstrekt nieuws aan het opbouwen zijn. Iets, waar geen handboek voor is geschreven. We zijn dan ook enorm trots dat we dit samen met jullie kúnnen en mógen opzetten. De behoefte aan onafhankelijke controle is duidelijk bevestigd. Het is voor iedereen die onderdeel is van dit project een drukke periode geweest. Een periode die nu al veel heeft opgeleverd. Maar het is nog niet klaar.

Ons doel is vooral de kracht van de massa te blijven gebruiken. We kunnen dit met z’n allen doen, juist vanwege die massa, jullie allemaal. Niet alleen mensen die op pad zijn gegaan, maar iedereen die dit project, fysiek, mentaal, dichtbij, verweg, online of offline steunt.

Hoe nu verder?
De nieuwe fase die nu aanbreekt is het verzamelen en inventariseren van de massa’s opgedane informatie en vervolgens een goede manier vinden om deze voor een ieder inzichtelijk te maken. Dat is een hele klus, maar dat gaat ons lukken. De vrijwilligers zijn daar inmiddels over gemaild.

Globaal is het plan om dit fenomeen ‘controle-verkiezingen’ uit te bouwen tot een blijvend project rondom de verkiezingen. Vertrouwen is goed, controle is beter.

Fijn weekend allen!

Delen: