Instructie waarnemer / controleur

Een voorlichtingsvideo voor de waarnemers van Controle Verkiezingen. Hierin neemt Dennis je mee in wat wij verwachten van onze waarnemers en wat jij kan verwachten.

Let op: er is een fout in de video betreffende de tijdstippen. U kunt wel degelijk na negen uur binnenkomen. Ook voor half acht ‘s ochtends bent u van harte welkom. De deuren zijn niet op slot zolang de stemlokaalmedewerkers in het kantoor aanwezig zijn.

Het tellen van de stemmen kan enige tijd in beslag nemen, afhankelijk van de grootte van het stemlokaal. Het is dus wel toegestaan om na negen uur het stemlokaal binnen te komen en foto’s van het proces-verbaal te nemen. Dit is onze hoogste prioriteit op woensdag 22 november.

Wij hopen echter dat u toch voor negen uur aanwezig zal zijn, zodat u het telproces kunt waarnemen. Tevens kunnen wij niet inschatten of sommige stembureaus onverhoopt moeilijk doen tegen waarnemers die later dan negen uur binnenkomen.

Draaiboek

Dit draaiboek bevat instructies, belangrijke deadlines en essentiële tips om uw waarnemingservaring soepel en effectief te laten verlopen. Of u nu voor het eerst deelneemt of u al eerder samen met ons de verkiezingen heeft waargenomen, ons draaiboek biedt een overzicht van alle cruciale aspecten die u moet kennen.

Infographic

De belangrijkste informatie hebben we voor je samengevat op een infographic, die je hieronder kan downloaden in PDF, uitprinten en meenemen naar het stembureau, zodat je alles op een A4’tje makkelijk bij de hand hebt:

Herkenbaarheidsbadges

Gratis zelf-uitprintbare herkenbaarheidsbadges. Download ons PDF-bestand en print je eigen herkenbaarheidsbadge. Het kost je niets, en je kunt snel aan de slag!

Buttons

Bestel Buttons in onze Webshop (minimaal 10 dagen levertijd). Voor degenen die graag iets tastbaars dragen, hebben we buttons beschikbaar in onze webshop. Door een kleine bijdrage te leveren, help je ons om dit initiatief te ondersteunen.